Posts

Екологија

 

Име и презиме Поени Пласман
Марија Миленковска 100 1
Мартина Јордановска 87 2
Вероника Ацевска 78 3
Лис Имери 65 4

 

Применета биологија

 

Име и презиме Поени Пласман
Ивона Арсовска 95 1
Ерина Битиќи 88 2
Миа Геровска 79 3

 

Агротехника

 

Име и презиме Поени Пласман
Ева Димитриевска 100 1
Ања Поповска 0  

 

Компјутерска техника

 

Име и презиме Поени Пласман
Влатко Стојковски 100 1
Марко Димиќ 95 2

 

Сообраќајно моделарство

 

Име и презиме Поени Пласман
Павел Ќуштеровски 90 1
Андеј Кермечиев 80 2
Лела Јонузи 65 3
Матеа Митевска 60 4
Марко Ѓуровски 0  
Јана Димитровска 0  

 

Електроника

 

Име и презиме Поени Пласман
Максим Петков 100 1
Петар Цонковски 95 2
Борјан Сројчевски 90 3
Ерика Трпеска 85 4

 

Астронаутика

 

Име и презиме Поени Пласман
Михаил Филиповски 100 1
Нина Лазарова 95 2

 

Бродо моделарство

 

Име и презиме Поени Пласман
Ада Ивановска 95 1
Давид Ковачев 85 2
Алекс Ангеловски 75 3
Владимир Хаџи – Христовски 0  
Теодора Стојановска 0  

 

Воздухопловно моделарство

 

Име и презиме Поени Пласман
Марко Митевски 95 1
Мила Јорданова 85 2
Стефан Ангеловски 0  
Надежда Стојановска 0  
Теодор Мадиќ 0  

 

Ракетно моделарство

 

Име и презиме Поени Пласман
Катја Ивановска 95 1
Михаела Митевска 80 2
Или Кока 75 3
Ана Велковска 65 4
Лара Ефтимова 0  
Јана Андреевска 0  
Филип Николовски 0  

 

Астрономија

 

Име и презиме Поени Пласман
Ана Божиновска 100 1
Ули Сефери 95 2
Миа Трајковска 90 3
Мила Радев 85 4
Маја Јовановска 80 5
Дора Апостолоска 75 6
Христијан Антовски 70 7

 

Применета географија

 

Име и презиме Поени Пласман
Александра Поповска 95 1
Мелани Арсова 89 2
Клара Петревска 78 3
Андреа Мирчевска 68 4
Мартина Марковска 65 5
Јована Павлова 66 6

 

Применета физика

 

Име и презиме Поени Пласман
Оле Мишевска 98 1
Џан Пројка 93 2
Матеа Митревска 88 3
Бекон Шабани 80 4
Десислава Маринова 0  

 

Метеорологија

 

Име и презиме Поени Пласман
Христијан Топалов 95 1
Коста Димитриевски 85 2

 

Градежништво и архитектура

 

Име и презиме Поени Пласман
Ива Спасовска 100 1
Ивана Арсиќ 95 2
Михаела Димитриевска 90 3
Андреј Симјанов 85 4
Стефанија Богдановска 70 5
Анастасија Илиевска 65 6
Влајко Билбиловски 60 7
Јован Богатинев 55 8
Павел Карталов 50 9
Маша Ичев 48 10
Уна Стојаноска 46 11
Ерион Рамадани 44 12
Леонид Балчевски 40 13
Борјан Гапиќ 36 14
Андреа Војданоска 32 15
Ива Ефкоски 32 15
Дарија Секуловска 32 15
Ѕвезда Велевска 32 15
Ѓорѓи Чешмеџиевски 32 15
Нина Велевска 32 15
Николина Манчевска 32 15
Андреа Танасоска 32 15
Калина Буралиева 32 15
Мила Насковска 32 15
Мила Боцеска 32 15
Каја Миновска 32 15
Анастасија Новоселец 32 15
Симона Трипуноска 32 15
Михаил Цветановски 0  
Јана Митреска 0  
Андеа Петровска 0  

 

Иновации

 

Име и презиме Поени Пласман
Димитри Толев 100 1
Веда Костова 95 2

 

Конструкторство

 

Име и презиме Поени Пласман
Божидар Блажев 100 1
Михаил Костадиновски 90 2
Јована Димитрова 85 3
Дафина Здравковска 80 4
Марко Буревски 75 5
Ума Муминовиќ 70 6
Ања Коцев 65 7

 

Применета математика

 

Име и презиме Поени Пласман
Константин Ѓоргиевски 100 1

 

Применета хемија

Име и презиме Поени Пласман
Михаела Јанеска 95 1

 

Автоматика

 

Име и презиме Поени Пласман
Маријан Багевски 100 1

 

Роботика

 

Име и презиме Поени Пласман
Давид Марина 100 1
Симона Сибиновска 95 2
Драган Ставров 85 3
Матеј Миладинов 75 4

 

Фото техника

 

Име и презиме Поени Пласман
Марко Дамјановиќ 68 1
Борјана Несторовска 65 2
Христина Крстевска 61 3
Калин Крајчевски 0  

 

Кино-видео техника

 

Име и презиме Поени Пласман
Симона Тагаринска 84 1
Иван Ќурчиев 79 2
Ирма Дамчевска Стомнар 73 3
Share

Организацијата Народна техника на град Скопје, Сојузот на клубови на младите техничари и природници на Македонија и Здружението на наставници по Техничко образование во рамките на своите активности, и оваа година по 61-ви пат ја организираат традиционалната манифестација – Натпревар на младите техничари и природници, позната под името “Освојуваме нови знаења”.

Во рамките на оваа манифестација, учениците од основните училишта во градот се натпреваруваат во 23 натпреварувачки дисциплини по природната група предмети, застапени низ редовните активности во училиштата и техничките дисциплини што се изведуваат низ наставните содржини на предметот “Техничко образование” и вон училишните активности кои се реализираат во рамките на Клубовите на младите техничари и природници што делуваат во Основните училишта.
Во натпреварувачките области од техничката и природната група предмети, учениците се натпреваруваат во одбрана на домашен труд, а претставува макета, модел или натпреварувачки труд, доколку се работи за природната група предмети.

Поради настанатата ситуација со Коронавирусот и почитување на протоколот за заштита, 61-от Натпревар на младите техничари и природници на Скопје, ќе се одржи онлајн во периодот од 22.03.2021 до 31.03.2021.

Крајниот рок за доставување на пријавата, темите е на 16-ти Март 2021 година по електронски пат.

ПРИЈАВА за 61-от Натпревар на младите техничари и природници Скопје

ПРАВИЛНИК за натпреварот
Share
flaer kmtp 31 2019

Организацијата СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ на град Скопје, Сојузот на клубови на младите техничари и
природници и Здружението на наставници по Техничко образование во рамките на своите активности, и оваа година по 60-ти Јубилеен пат ја организираат традиционалната манифестација – Натпревар на младите техничари и природници, позната под името „Освојуваме нови знаења”.
Во рамките на оваа манифестација, учениците од основните училишта во градот се натпреваруваат во 23 натпреварувачки дисциплини по природната група предмети, застапени низ редовните активности во училиштата и техничките дисциплини што се изведуваат низ наставните содржини на предметот „Техничко образование” и вон училишните активности кои се реализираат во рамките на Клубовите на младите техничари и природници што делуваат во Основните училишта.
Во натпреварувачките области од техничката и природната група предмети, учениците се натпреваруваат во одбрана на домашен труд изработен во училиштето, а претставува макета, модел или натпреварувачки труд, доколку се работи за природната група предмети и задолжителната задача која се реализира на самиот ден на натпреварот и е еднообразна во натпреварувачката област за сите учесници – натпреварувачи.

60-от Натпревар на младите техничари и природници на Скопје, ќе се одржи на 31 Март 2019 година со почеток во 09 часот, во О.О.У. „11 Октомври“ – Центар.

60 јубилеен натпревар кмтп

Ве информираме дека СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ на град Скопје и оваа година организира интензивни курсеви се со цел за поквалитетни подготовки за престојниот натпревар на Клубовите на Млади Техничари и Природници од техничката група предмети.

Пријава за натпреварот

Правилник за натпреварот

Share