Posts

kmtp 2020 Организацијата СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ – Скопје и Здружението на наставници по Техничко образование во рамките на своите активности, и оваа година по 61-ви пат ја организираат традиционалната манифестација – Натпревар на младите техничари и природници, позната под името „Освојуваме нови знаења”. Во рамките на оваа манифестација, учениците од основните училишта во градот се натпреваруваат во 23 натпреварувачки дисциплини по природната група предмети, застапени низ редовните активности во училиштата и техничките дисциплини што се изведуваат низ наставните содржини на предметот „Техничко образование” и вон училишните активности кои се реализираат во рамките на Клубовите на младите техничари и природници што делуваат во Основните училишта. Во натпреварувачките области од техничката и природната група предмети, учениците се натпреваруваат во одбрана на домашен труд изработен во училиштето, а претставува макета, модел или натпреварувачки труд, доколку се работи за природната група предмети и задолжителната задача која се реализира на самиот ден на натпреварот и е еднообразна во натпреварувачката област за сите учесници – натпреварувачи.

61-от Натпревар на младите техничари и природници на Скопје, ќе се одржи на 28 Март 2020 година со почеток во 08 часот, во О.О.У. „Мирче Ацев“ – Ѓорче Петров. Ве информираме дека СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ – Скопје и оваа година организира интензивни курсеви со цел поквалитетни подготовки за престојниот натпревар на Клубовите на Млади Техничари и Природници од техничката група предмети.

ПРИЈАВА за натпреварот

ПРАВИЛНИК за натпреварот

Share

Неофицијални резултати од 60-от натпревар на младите техничари и природници – Скопје 

АВТОМАТИКА                                

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Владимир Ивановиќ 94
2 Мабел Битиќ 90
3 Емили Ѓошева 88
4 Тимон Поповски 80

АГРОТЕХНИКА                                                       

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Иво Симоноски 92
2 Марија Нацка 90
3 Благица Поповска 88
4 Анастасија Ристеска 86
5 Ања Поповска 85

АСТРОНАУТИКА                                                     

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Илин Московски 100
2 Марко Несторов 95
3 Петар Цветковски 90
4 Константин Ѓоргиевски 85
4 Филип Ѓуревски 85

АСТРОНОМИЈА                                                     

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Јана Димитриоска 100
2 Анастасија Анѓелкоска 97
3 Андреа Мирческа 95
4 Матеа Стојановиќ 90
5 Теодора Ристеска Даскаловски 85
6 Филип Милевски 80
7 Матеа Панчевска 75
8 Андреа Јекиќ 70
9 Марија Цветковска 50
  Теодора Маркушевска 0

БРОДО МОДЕЛАРСТВО                                    

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Никола Стојановиќ 94
2 Стефан Манев 83
3 Марин Ивановски 74
4 Срна Поповска 71
4 Марио Димчевски 71
5 Кирил Јордановски 70
6 Медина Јакуп 66
7 Борјан Стројмановски 62
8 Влајко Билбиловски 55
  Андреј Караев 0

ВОЗДУХОПЛОВНО МОДЕЛАРСТВО                

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Петар Неделковски 100
2 Вања Георгиев 84
3 Теодора Стојановска 80
4 Матеј Сазданоски 75
4 Анастасија Гаџоска 75
5 Кристина Стрезоска 65
6 Антонио Крпачовски 52

ПРИМЕНЕТА ГЕОГРАФИЈА                                   

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Ана Дојчиновска 95
2 Кала Дренковска 90
3 Бојана Петрова 85
4 Леонида Костова 80
5 Јусра Џемаили 75
6 Анастасија Костоска 70
7 Андреј Петковски 65
7 Софија Бислимоски 65
8 Деа Филипче 60
8 Миа Чичкариќ 60

ГРАДЕЖНИШТВО И АРХИТЕКТУРА                  

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Ања Ацеска 94
2 Јована Конеска 93
3 Марија Блажевска 91
4 Алексеј Атанасовски 90
5 Мартина Николовска 72
6 Владимир Диневски 70
6 Димитар Штерјовски 70
6 Јеонора Демири 70
6 Калина Георгиева 70
7 Матеј Поповски 65
7 Антонио Трпевски 65
7 Милена Петринска 65
7 Калин Тодоровски 65
7 Ивана Арсиќ 65
7 Тамара Ристовска 65
7 Магдалена Севдова 65
7 Стефан Божиновски 65

ЕКОЛОГИЈА                                                              

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Александар Хаџи – Андов 100
2 Ема Трајчевска 85
3 Ива Мандил 75
4 Бисера Николовска 70
5 Илина Стеваноска 65
6 Михаела Сачмаровска 60
7 Елена Петрова 58
8 Симиате Адеми 55
9 Марко Фрчкоски 50

ЕЛЕКТРОНИКА                                                       

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Максим Петков 95
2 Ангел Иванчов 90
3 Виктор Георгиевски 75
4 Ардиан Мамути 60
5 Димитар Трајковски 55
6 Бојан Баштовански 40
7 Христијан Стефановски 35
8 Сара Павловска 30
8 Давид Давидовски 30
9 Мартин Брајковски 15
9 Павел Каталов 15
10 Горјан Анѓушев 10
  Матеј Бунџески 0

КИНО-ВИДЕО ТЕХНИКА                                    

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Симона Тагаринска 95
2 Леонард Збајчек 90
3 Оља Ангеловска 85
4 Софија Димитровска 80
5 Анастасија Трајковска 70
6 Иван Илијевски 50
7 Михаела Симјановска 40
8 Марија Митричевска 39
9 Филип Најдовски 30
10 Борјан Китановски 28
  Калин Крајчевски 0

КОМПЈУТЕРСКА ТЕХНИКА                              

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Леонид Индов 98
2 Маша Ичев 96
3 Петар Стевковски 95
4 Јане Бачев 90
4 Дамјан Стефаноски 90
4 Борјан Младеновски 90
  Дамјан Трајковиќ 0

КОНСТРУКТОРСТВО                                            

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Јована Димитрова 95
2 Илина Јовановска 90
3 Јована Јанева 88
4 Дамјан Саздовски 85
5 Матеј Николовски 80
  Дамјан Атанасов 0
  Виктор Трпковски 0
  Дамјан Јанакиевски 0
  Стефан Божиновски 0

ПРИМЕНЕТА МАТЕМАТИКА                              

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Војдан Вељановски 90
2 Ева Ивановска 80
3 Тамара Илиоска 75
4 Анастасија Трпеска 70

МЕТЕОРОЛОГИЈА                                                

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Јоана Петреска 100
2 Жика Тодоровски 98
3 Оле Мишевска 90
4 Моника Брзаковска 85
5 Борјан Попоски 70
6 Дарко Рангелов 60

ПРИМЕНЕТА БИОЛОГИЈА                                    

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Мартина Ѓорѓиевска 92
2 Александра Петковска 91
3 Јеузана Асани 80
4 Ана Марија Насковска 75
  Софија Симоска 0

ПРИМЕНЕТА ФИЗИКА                                        

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Леа Георгиевска 100
2 Марио Блажевски 90
3 Анида Абдуалу 71
4 Лука Туманов 70
5 Миа Даскалов 69
6 Екатерина Ристевска 68
7 Марија Трајковска 67
8 Ивана Цветковска 66
9 Лука Андреев 65
10 Ана Спасовска 64

ПРИМЕНЕТА ХЕМИЈА                                          

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Јована Котевска 90
2 Един Алиу 85
3 Бојана Арџелиева 80
4 Илина Трајковска 75
  Андреј Тодоровски 0

РАКЕТНО МОДЕЛАРСТВО                                  

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Филип Николовски 95
2 Ана Бошковска 90
3 Сандра Дукоска 65
4 Ивана Ристеска 60
  Теодора Момировска 0

РОБОТИКА                                                               

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Мирко Димчовски 100
2 Ева Ристовска 90
3 Даниел Атанасовски 85
4 Ива Стефановска 80
  Лазар Јанакиевски 0

СООБРАЌАЈНО МОДЕЛАРСТВО                         

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Никола Ташков 91
2 Марко Ѓуровски 82
3 Алексеј Стојановиќ 81
4 Божидар Блажев 76
4 Виктор Здравков 76
4 Александар Василевски 76
5 Дамјан Врчаковски 74
6 Матеј Муцевски 72
7 Михаил Нанев 71
7 Стефан Димитровски 71
8 Ивана Саздовска 68
9 Константин Шамбевски 67
10 Никола Тушевски 66
11 Илчо Божиноски 64
12 Сара Танеска 61
13 Петар Ацевски 55
14 Давид Цветковски 54
15 Марко Јанчев 47
15 Дамјан Јакимовски 47
16 Ана Манчева 32
17 Ивона Саздовска 5

ФОТО ТЕХНИКА                                                      

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Дамјан Божиновски 80
2 Сара Јагликовска 65
3 Наталија Димчовска 56
4 Христина Крстевска 55
5 Бојана Славкоска 54
6 Андреј Шумановски 52
7 Ангела Фидановска 50
8 Сара Андоновска 48
9 Бојана Муличкоска 46
10 Галина Николовска 45
  Никола Аврамовски 0
  Андреј Колевски 0

РАДИО ТЕХНИКА                                                   

Пласман   Име и презиме Вкупно
1 Лука Лазаревски 100
2 Сара Стојковска 98
3 Давид Станкоски 96
4 Лука Илиев 94
5 Лео Симчески 92
6 Теа Стојановска 90
7 Матеа Симеоновска 88
8 Благоја Китановски 86
9 Давид Павловски 84
10 Никола Јовановски 82
  Михаил Заковски 0
  Ангела Митковска 0
  Ева Ристовска 0
  Марија Крстевска 0
Share
flaer kmtp 31 2019

Организацијата СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ на град Скопје, Сојузот на клубови на младите техничари и
природници и Здружението на наставници по Техничко образование во рамките на своите активности, и оваа година по 60-ти Јубилеен пат ја организираат традиционалната манифестација – Натпревар на младите техничари и природници, позната под името „Освојуваме нови знаења”.
Во рамките на оваа манифестација, учениците од основните училишта во градот се натпреваруваат во 23 натпреварувачки дисциплини по природната група предмети, застапени низ редовните активности во училиштата и техничките дисциплини што се изведуваат низ наставните содржини на предметот „Техничко образование” и вон училишните активности кои се реализираат во рамките на Клубовите на младите техничари и природници што делуваат во Основните училишта.
Во натпреварувачките области од техничката и природната група предмети, учениците се натпреваруваат во одбрана на домашен труд изработен во училиштето, а претставува макета, модел или натпреварувачки труд, доколку се работи за природната група предмети и задолжителната задача која се реализира на самиот ден на натпреварот и е еднообразна во натпреварувачката област за сите учесници – натпреварувачи.

60-от Натпревар на младите техничари и природници на Скопје, ќе се одржи на 31 Март 2019 година со почеток во 09 часот, во О.О.У. „11 Октомври“ – Центар.

60 јубилеен натпревар кмтп

Ве информираме дека СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ на град Скопје и оваа година организира интензивни курсеви се со цел за поквалитетни подготовки за престојниот натпревар на Клубовите на Млади Техничари и Природници од техничката група предмети.

Пријава за натпреварот

Правилник за натпреварот

Share