crven krst natprevar

На 16.09.2017 година Црвениот крст на Р. Македонија го организираше 26-от Државен натпревар по прва помош под мотото „Несреќите во домовите“ на кој учествуваа 22 екипи на Црвениот крст од Републиката.
Натпреварот се одржа на повеќе локации на територијата на Општина Гази Баба.
Покрај натпреварувачкиот дел, учесниците на натпреварот можеа да се забавуваат и со изработка на летала – Змеј, стрелаштво а извидниците ги едуцираа како да се снајдат во природата.
Народна Техника на град Скопје им честита за успешната организација на оваа манифестација и им ги честита освоените места на натпреварувачите.

crven krst natprevar crven krst natprevar crven krst natprevar crven krst natprevar crven krst natprevar

Share