Entries by NARODNA TEHNIKA SKOPJE

Резултати од 61-от Регионален натпревар на клубови на млади техничари и природници – Скопје 2021

Екологија   Име и презиме Поени Пласман Марија Миленковска 100 1 Мартина Јордановска 87 2 Вероника Ацевска 78 3 Лис Имери 65 4   Применета биологија   Име и презиме Поени Пласман Ивона Арсовска 95 1 Ерина Битиќи 88 2 Миа Геровска 79 3   Агротехника   Име и презиме Поени Пласман Ева Димитриевска 100 […]

Share

61-ви Натпревар на младите техничари и природници Скопје 2021

Организацијата Народна техника на град Скопје, Сојузот на клубови на младите техничари и природници на Македонија и Здружението на наставници по Техничко образование во рамките на своите активности, и оваа година по 61-ви пат ја организираат традиционалната манифестација – Натпревар на младите техничари и природници, позната под името “Освојуваме нови знаења”. Во рамките на оваа […]

Share
,

Информација за Натпревар на млади техничари и природници Скопје 2020

Ве известуваме дека сите активности на Народна техника Скопје како и Натпреварот се одложуваат поради заострените мерки за превенција од ширење на вирусот. За новите термини за курсевите како и Натпреварот дополннително ќе Ве известиме.

Share

Натпревар на млади техничари и природници – Скопје 2020

Организацијата СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ – Скопје и Здружението на наставници по Техничко образование во рамките на своите активности, и оваа година по 61-ви пат ја организираат традиционалната манифестација – Натпревар на младите техничари и природници, позната под името „Освојуваме нови знаења”. Во рамките на оваа манифестација, учениците од основните училишта во градот се натпреваруваат во 23 натпреварувачки […]

Share

Неофицијални резултати 60-ти Натпревар на младите техничари и природници

Неофицијални резултати од 60-от натпревар на младите техничари и природници – Скопје  АВТОМАТИКА                                 Пласман   Име и презиме Вкупно 1 Владимир Ивановиќ 94 2 Мабел Битиќ 90 3 Емили Ѓошева 88 4 Тимон Поповски 80 АГРОТЕХНИКА                                                        Пласман   Име и презиме Вкупно 1 Иво Симоноски 92 2 Марија Нацка 90 3 Благица Поповска 88 4 […]

Share

60-ти Натпревар на млади техничари и природници

Организацијата СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ на град Скопје, Сојузот на клубови на младите техничари иприродници и Здружението на наставници по Техничко образование во рамките на своите активности, и оваа година по 60-ти Јубилеен пат ја организираат традиционалната манифестација – Натпревар на младите техничари и природници, позната под името „Освојуваме нови знаења”.Во рамките на оваа манифестација, учениците […]

Share

МОДЕЛАРСКИ РАБОТИЛНИЦИ И ЕЛЕКТРОНИКА

СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ – Скопје организира моделарски работилници и курсеви по електроника сообраќајно моделарство воздухопловно моделарство ракетно моделарство бродо моделарство градежништво и архитектура конструкторство роботика и автоматика За подетални информации може да се обратите на телефонските броеви 075 448 401 и 02 306 1234 на фејсбук страната facebook.com/narodnatehnikask или пак на kontakt@ntsk.org.mk

Share

Одржана првата ревијална изложба на најдобрите трудови од Град Скопје

  Во организација на Сојузот на здруженија за техничка култура „НАРОДНА ТЕХНИКА“ – Скопје, за прв пат се одржа ревијалната изложба на најдобрите трудови од техничките и природните науки кои ги изработиле младите од градот. Изложбата беше завршна активност во рамки на проект поддржан од Град Скопје. Учесниците на изложбата имаа можност своите трудови да […]

Share

ЧЛЕНОВИТЕ НА СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ – СКОПЈЕ НА ПРЕДАВАЊЕ ЗА СТРУЧНО УСОВРШУВАЊЕ

На 05.05.2018 година во 10:00 часот во рамките на 6-тата Седница на Собрание на Здружението на професори по географија на Македонија „ПРОФ. Д-Р ЉУБЕ МИЛЕНКОВСКИ“ – Скопје, ќе се одржи предавање на тема: „Примена на дигиталните алатки во процесот на учење на часовите по географија”, од страна на најпопуларниот професор по географија на Балканот, м-р […]

Share