BANER-KMTP-2020

KMTP flaer 2022
Почитувани,
Ве известуваме дека Организацијата Народна техника на град Скопје, Сојузот на клубови на младите техничари и природници на Македонија и Здружението на наставници по Техничко образование во рамките на своите активности и оваа година по 62-ри пат ја организираат традиционалната манифестација – Натпревар на младите техничари и природници, позната под името “Освојуваме нови знаења”.

Манифестацијата 62-ри Натпревар на младите техничари и природници на Скопје ќе се одржи на 17-ти април со почеток во 09:00 часот во домот за техничка култура на град Скопје, Народна техника – Скопје.

За натпреварувачите по дисциплините применета географија, астрономија и метеорологија Манифестацијата ќе се одржи на 16.04.2022 (Сабота) во 12:00 часот.

Ве информираме дека СЗТК „НАРОДНА ТЕХНИКА“ – Скопје и оваа година организира интензивни курсеви со цел поквалитетни подготовки за престојниот натпревар на Клубовите на Млади Техничари и Природници од техничката група предмети.

Темите и пријавите за натпреварот да се достават најдоцна до 20-ти Март по електронски пат на kontakt@ntsk.org.mk.

ПРИЈАВА за натпревар
ПРАВИЛНИК за натпревар

Share