На 22 Октомври на терените во околината на Катланово – Катлановска бања се одржа 14-от АРДФ маратон во организација на Радио-ориентациониот клуб МЛАДОСТ, НАРОДНА ТЕХНИКА НА Р.М. и НАРОДНА ТЕХНИКА – Скопје.
Во исто време беа одржани и натпреварите на 144MHz /3 и 5 предаватели/+ фар за 144MHz и 3,5MHz /5 предаватели/ + фар за 3,5MHz.

ARDF maraton

ARDF maraton 

Share

НАРОДНА ТЕХНИКА – Скопје и оваа учебна година организира курсеви по електорника и моделарските дисциплини

  • сообраќајно моделарство
  • воздухопловно моделарство
  • ракетно моделарство
  • бродо моделарство
  • градежништво и архитектура
  • конструкторство
  • роботика и автоматика

За подетални информации околу курсевите може да се обратите на телефонските броеви 075 448 401 и 02 306 1234 на фејсбук страната facebook.com/narodnatehnikask или пак на kontakt@ntsk.org.mk

modelarski kursevi

Share