На 16.09.2017 година Црвениот крст на Р. Македонија го организираше 26-от Државен натпревар по прва помош под мотото „Несреќите во домовите“ на кој учествуваа 22 екипи на Црвениот крст од Републиката.
Натпреварот се одржа на повеќе локации на територијата на Општина Гази Баба.
Покрај натпреварувачкиот дел, учесниците на натпреварот можеа да се забавуваат и со изработка на летала – Змеј, стрелаштво а извидниците ги едуцираа како да се снајдат во природата.
Народна Техника на град Скопје им честита за успешната организација на оваа манифестација и им ги честита освоените места на натпреварувачите.

crven krst natprevar crven krst natprevar crven krst natprevar crven krst natprevar crven krst natprevar

Share

Оваа година, Црвениот крст на Република Македонија го организира 26. Државен натпревар по прва помош. На овогодинешниот натпревар, учество ќе земат повеќе од 200 млади на возраст од 16 до 25 години, односно повеќе од 20 екипи од различни градови од Македонија.

За време на натпреварот, натпреварувачите ќе имаат можност, своето знаење да го покажат практично преку симулација на различни повреди. Отворањето на настанот ќе биде на плоштадот Филип Македонски во нас. Автокоманда. Натпреварувачкиот дел, ќе се одржува на повеќе локации низ населбата Автокоманда.

drzaven natprevar crven krst

Share

srekna ucebna godina

Сојузот на здруженија за техничка култура на град Скопје „НАРОДНА ТЕХНИКА – СКОПЈЕ“ им посакува успешна и среќна учебна година на сите наставници и ученици.

Share